TÚRCSI / SZOFTVERES TRÜKKÖK EASTER EGG

 

 

Küldjél Te is egyet!


 

 


1. (Adobe Acrobat Reader 5.0) A Help menüben válaszd ki az About Adobe Acrobat Reader pontot. A megjelenő képernyőn kattints rá a bal felső sarokban a Adobe logora. A teljes verziószám és 5.0 felirat között lehet válogatni.

2. (Adobe Image ready 7.0 Kigyós kép) Kattints a Help-re, majd CTRL billentyű nyomva tartása mellett kattints az About ImageReady... menüpontra. Meg fog jelenni egy rejtett kép. Alt gomb lenyomásával gyorsítható a scrollozó szöveg

3. (Adobe Premiere 6.0 Stáblista 1) SHIFT+ALT billentyűk nyomva tartása mellett kattints Help-re, majd az About PhotoShop menüpontra. Meg fog jelenni a stáblista csoportképe 1 része.

4. (Adobe Premiere 6.0 Stáblista 2) CTRL+SHIFT+ALT billentyűk nyomva tartása mellett kattints Help-re, majd az About PhotoShop menüpontra. Meg fog jelenni a stáblista csoportképe 2 része.

5. (Adobe Premiere 6.0 Lovas kép) SHIFT billentyű nyomva tartása mellett kattints Help-re, majd az About PhotoShop menüpontra. Meg fog jelenni egy lovas kép.

6. (Adobe Premiere 6.0 Cicák és kutyák) CTRL+SHIFT billentyűk nyomva tartása mellett kattints Help-re, majd az About PhotoShop menüpontra. Meg fog jelenni egy cicákkal és kutyákkal teli kép.

7. (Photoshop 7.0 Rejtett kép) Kattints a Help-re, majd CTRL billentyű nyomva tartása mellett kattints az About PhotoShop menüpontra. Meg fog jelenni egy rejtett kép. Alt gomb lenyomásával gyorsítható a scrollozó szöveg

8. (Photoshop 6.0 Rejtett kép) Indítsd el a Photoshop 6.0-át. Nyomd egyszerre a Ctrl + Alt gombot és kattints a Layer-nél a pici kis nyílra. Majd nyomd a Palette Options... menüpontot. Ezután előugrik egy rejtett kis ablak!

9. (Photoshop 6.0 Rejtett menü) Indítsd el a Photoshop 6.0 úgy, hogy közben már nyomvatartod a ctrl+alt gombokat egyszerre. Nemsokára előugrik egy menüpont.

10. (Photoshop 4.0 HU Big Electric Cat) Lenyomott ALT billentyű mellett kattints a Súgó gombra és válaszd ki a "A PhotoShopról" menüpontot. Megjelenik a Big Electric Cat című kép és egy alul srollozó szöveg

11. (Photoshop 5.0 Strange Cargo) Kattints a Help gombra. Tartsd nyomva az Alt+Shift billentyűt és kattints az About PhotoShop menüre. Megjelenik a Strange Cargo című kép. Mikor elkezd scrollozni a stáblista, tartsd lenyomva az alt billentyűt, hogy gyorsan scrollozzon. Tartsd lenyomva a ctrl gombot. A stáblista végén láthatod ezt a szöveget: "Extra special thanks goto , one of our favorite customers".

12. (Photoshop 6.0 Rejtett kép) Kattints a Help-re, majd CTRL+ALT+SHIFT billentyűk nyomva tartása mellett kattints az About PhotoShop menüpontra. Meg fog jelenni egy rejtett kép. Alt gomb lenyomásával gyorsítható a scrollozó szöveg

13. (CorelDraw 4 és 5 Elvis figurák) A Help menüben válaszd ki az About CorellDraw! pontot. A megjelenő képernyőn kattints rá kétszer a bal felső sarokban a hőlégballonra. Lenyomott bal egérgombbal mozgasd fel és le a megjelenő ballont. Kattints jobb egér gombbal néhányszor. Elvis figurák fognak ejtőernyőzni az égből.

14. (Corel PhotoPaint 6.0 Tüzijáték) A Help menüben válaszd az About pontot. Tartsd lenyomva a Crtl+Alt billentyűt amíg felvillan a kép. Tartsd lenyomva a Crtl+Shift billentyűt a ballonon és megjelenik Elvis. Tartsd lenyomva a Crtl+Alt billentyűt a ballonon és megnézheted a tüzijátékot.

15. (Corel PhotoPaint 7) Menj a Help menübe. Kattints kétszer a PhotoPaint emblémára.

16. (Corel 9.0 Stáblista, beta tesztelők is) Nyiss egy új dokumentumot. Nyomd meg a Help menü alatt az About Coreldraw menüpontot. A scrollozó szöveget fogd meg az egér bal gombjával, és vidd a végére ahol már nincsen szöveg. Majd a nagy ürességben az egér bal gombjával duplaklikkel előcsalogatható a stáblista.

17. (Excel 97 repülőszimulátor) Nyiss egy új munkalapot és nyomd meg az F5 gombot. Írd be: "X97:L97" és majd nyomj Enter-t. Nyomd meg a Tab gombot, és tartsd nyomva a Ctrl-t és a Shift-et és klikkelj a Diagramvarázsló ikonra. Használd az egeret a mozgáshoz közben bal gomb a hátra menet és a jobb gomb az előre. Keress egy táblát a területen!

18. (Excel 2000 stáblista) Nyiss új munkafüzetetés nyomd meg az F5-öt! Írd be, hogy: X2000:L2000 és nyomd le az Enter-t! Nyomd meg a Tab-ot , tartsd nyomva a Ctrl és Shift gombokat, és kattints a Diagramm Varázslóra!

19. (ICQ 2003b Virág) Nyisd meg az ICQ-t. Válaszd ki a Main / Help / About menüpontot. A megjelenő ablakban látod a kis icq logót, kattints rá úgy hogy nyomd folyamatosan a CTRL + ALT + SHIFT gombot és közben bal és jobb egérgombbal kattints duplán. Előugrik egy nagy ICQ virág.

20. (Internet Explorer 5.0 Szörny) Nyisd meg az IE 5-öt. Válaszd a felső menüsorból az Eszközöket, utána Internet-beállitások. A megjelenő menüben, alul válaszd a Nyelvek-et. Hozzáadás, ird be: "ie-ee" és OK. Klikkelj a Felhasználó által létrehozott(ie-ee)-re, és nyomj a Fel gombra, majd OK. Most a IE 5-ben a Keresés gombra kattints, és a megjelenő oldalsó ablakban a Testreszabás-ra. Figyeld a megjelenő ablakban a képeket!

21. (Internet Explorer 5.0 Stáblista) Nyiss egy jegyzettömböt. Írd be: "<!-- introducing the Trident team -->" (az idézőjelek nélkül!) Mentsd el fájlként: "test.htm". Nyisd meg a "test.htm"-et IE 5-ben

22. (IE. 5.0 és 5.5 Kék üres lap) Indítsd el az Internet Explorert. A cím-hez írd be: about:mozilla Máris láthatod a kék üres lapot

23. (Internet Explorer 4) Nézd meg a névjegyet! Tartsd a ctrl-t nyomval, és húzd el az E-vel az Intenet Explorer feliratot, alatta lesz egy gomb. Klikk a gombra, majd újra fogd meg at E-t, és tedd a Föld közepére! Engedj el mindent!

24. (Kai's Power Tools 6 Rejtett figura) Indítsd el a Photoshop programot! Használd a Plugin bármelyikét, mikor a jobb felső sarokban látod a "?"-et akkor ALT lenyomása mellett kattints rá az egér bal gombjával! Meg fog jelenni ez az aranyos kis figura!

25. (Kai's Power Tools 3 BOG DOG) Indítsd el a Photoshop programot! Help/About Plugins menüpont. Azon bellül a KPT Spheroid Designer-t válaszd. Majd mindhárom gombot (shift+ctrl+alt) egyszerre nyomva kattints a Kai's logora!

26. (Dreamweaver 2.0, 3.0, 4.0, 6.0MX Stáb) Indítsd el a macromedia dreamweavert. Illessz be egy képet. A Window/Property legyen kipipálva. Majd a CTRL gomb lenyomása mellett a Property ablak Kép előnézetére duplán kattintva előhozhatjuk a rejtett képeket, melyek a stáb fotóit és neveit tartalmazza.

27. (Dreamweaver 2.0 és 3.0 Rejtett ablak) Indítsd el a macromedia dreamweavert. Hozd elő a Window/Object menüpontot. Ott kattints a Draw Layer gombra és hozz létre egy új layert. F11 gombbal előhozható a Layers menüpont. A layered nevét írd át erre: ToastYourOwn Ezek után előugrik a rejtett ablak ezzel a kérdéssel: So, I see you want to toast your own...

28. (Fireworks 6.0 MX Stáb) Indítsd el a macromedia fireworks-t. Nyomd meg a Help/About Fireworks gombot. Majd egyszer nyomd meg, az egér bal gombját a CTRL billentyű folyamatos lenyomása mellett.

29. (Fireworks 3.0 Stáb) Indítsd el a macromedia fireworks-t. Nyomd meg a Help/About Fireworks gombot. Majd egyszer nyomd meg, miután előjött az about ablak az ALT billentyűt.

30. (Flash 4.0 játék) Indítsd el a flash 4.0-át. Nyomd meg a Help/About Flash gombot. Mikor gyorsan megjelenik az ablak akkor 1-2 mp-ig látszik egy gyors nyíl, oda kell kattintani a nyíl és a felfelé mutató macromedia flash logo közé, picit látszik a link helye (mutató kéz 1-2 mp-ig). Ha kész akkor a LEGAL gombbal stáblista hozható be.A THANKS gombbal pattogtatni lehet a logot! És a TEAM gombbal előcsalogatható a játék. A szürke kis téglalap fel és le mozgatásával lehet irányítani a biciklit

31. (Meta Creations Painter 6.0 (NEW menü)) Nyomd le a CTRL+SHIFT gobot. Kattints a gombok lenyomása mellett a Help/About Painter menüpontra. Előugrik egy titkos menüpont.

32. (NS 4.x Státuszbár eltűntetése) Indítsd el a Netscape Navigatort. CTRL+ALT+S gomb lenyomásával eltűnik a státuszbár

33. (NS 4.x The Book of Mozilla) Indítsd el a Netscape Navigatort. A cím-hez írd be: about:mozilla. Máris láthatod a változást

34. (Windows 98 Passziánsz negyedik dugi ász) Van egy olyan kártya hátlap, amely egy kezet és benne 3 ász lapot tart. Ezt kiválasztod és elkezded a játékot, akkor bizonyos időközönként (15 mp) megjelenik a 4. ász is, kibújik az ing újjából majd vissza.

35. (Windows 98 Passziánsz napocska) Indítsd el a passziánszt. Állítsd be hátlapnak a pálmafát. X-eld be a játék időre opciót. Kezdj el egy jétékot. Az 50. másodpercben figyeld a napot :)

36. (Windows 98 Tálca bezárása) Kattints bal gombbal a Start gombra (a menü előjön). Kattints mégegyszer a Start gombra (a menü eltűnik). Nyomd meg az Alt + Space billentyűket. Kattints a Bezárás (Close) -ra. Visszahozni nem próbáltuk!!! (csak bátraknak)

37. (Imaging for Windows 98 Stáblista) Súgó alatt nyomd meg a Névjegy gombot. A feljövő ablakban kattints az információ gombra. Majd írd be (nem fogod látni a betűket): "soup is a good food."

38. (Aknakereső Idő megállítása) Aknakeresőben kattints egyszerre mind a két gombbal, majd nyomj Esc-t billenyűt! Meg fog állni az időmérő!

39. (Windows 98 DeskBar) Tartsd nyomva a Ctrl-t billentyűt. Válaszd a Start menü/beállitások/tálca és Start menüt. Máris ott egy harmadik fülecske: DeskBar beállításai, ami üres!

40. (Windows 98 Lefagyasztás) Válaszd a Start menü-t. Futtatás és írd be: "con/con".

41. (Windows 98 vs 95) Az Asztalon klikkelj az egered jobb gombjával, válaszd az Új-at, és ott a Parancsikont. A megnyilt ablak baloldalán ha megfigyeled a képet: Olvashatatlan a Start felirat és felette függöleges irással az olvashatod, hogy: Windows95!

42. (Windows 98 Üres menüpont) Az Asztalon klikkelj az egered jobb gombjával, és válaszd az Új menüpont alatt a parancsikont. Ezután a megnyiló ablakban a Mégsé-re. Ismételd meg az 1-es lépést még 2-4 szer. Ha sikerült láthatod, hogy kb harmadikra esetleg negyedikre az Új-ra már üres menü nyilik meg!

43. (Windows 98 vulkánok nevei) Klikkelj jobb egérgombbal az Asztalodon. Válaszd a tulajdonságokat és a képernyőkimélőt, azon belül 3D szöveget. Írd be a beállitásoknál szövegnek a "volcano" szót. Klikkelj az OK-ra. Villámnézetben máris megnézheted őket. Vulkán nevek fognak váltakozni.

44. (Windows 98 internet csatlakozás gyorsítás) Keresd meg a Telefonos hálózatot (Sajátgép/Telefonos hálózat). Indíts el egy Csatlakozást. Nyomd le az Enter-t folyamatosan. Figyeld az ikont!

45. (Winrar 2.50-től Potyogó könyvek) Válaszd ki a Help menüpontot. Válaszd az About WinRAR gombot. Klikkelj a könyvekre, s azok leesnek, és pattanak is

46. (Winrar 3.00 Potyogó könyvek és hullámzó víz) Válaszd ki a Help menüpontot. Válaszd az About WinRAR gombot. Klikkelj a könyvekre, s azok leesnek, és pattanak is. Klikkelj a WinRAR logóra és a víz elkezd hullámozni.

47. (Word 97 flipper) Nyiss egy új dokumentumot. Írd be: "Blue". Jelöld ki és válasszd a Betűtipus-t. A betűtipus legyen félkövér és a szin kék. Klikkelj az OK-ra. Rakj egy szóközt a vége és a Blue szó közé. Válaszd a Súgó-t és a Névjegy-et. Tartsd nyomva a Ctrl-t és a Shift-et és az egér bal gombjával klikkelj a Word logóra. Flipper gombok: Z a bal és M a jobb flipper kar.

48. (Word 97 fagyasztás) A world 97-ben nyisd meg az Eszközök menüpontot. Azon belül Beállítás, azon belül Helyesírást. Ott jelöld be a helyesírás-ellenörzés beíráskor és a nyelvvhelyesség ellenőrzés beíráskor-t, majd nyomj egy OK-ot. Ezek után nincs más dolgod mint hogy beírod azt a szót, hogy "bácsiék", majd nyomd meg az Enter gombot.

49. (Word 97 Sex) Indítsd el a Word 97 programot. Nyisd meg az Eszközöket és azon belül Beállításokat. Ott kattints a Helyesírás fülre, és ott jelöld be a helyesírás- ellenőrzés beíráskor-t, majd nyomj egy OK gombot. Ismét nyisd meg az Eszközöket és húzd az egeret a Nyelv- re, majd a megnyíló almenüben kattints a "Nyelv megadására..."-ra. A megjelenő ablakban válaszd ki az "Angol (brit)" nyelvet, majd kattints az OK-ra! Üss NÉGY darab z betűt, majd egy ENTER-t! Kattints jobb gombbal a (pirossal aláhúzott) zzzz-re. A legfelső (javaslatok) sorban a "sex" szó lesz ajánlásnak írva, amire rákattintva, ki is javíthatod a z betűidet...

50. (Word 97 331 oldal) Indítsd el a Word 97 programot. Írd be ezt a sort: =rand(200,99) Nyomj Enter gombot. Végeredmény elég érdekes, magad is láthatod!

51. (Word 2000 stáblista) Nyomd meg az F1 gombot! A "Mit szeretne tudni?" kérdés alá ird be: "Cast". Klikkelj a Keresés-re. Válaszd az első sort, a "Microsoft Office 2000 felhasználói támogató csapat"-ot. A megjelenő ablakban klikkelj a kis képre. Láthatod a stáblistát.

 

©2000-2021. lba.hu - Szövegesen, humorosan... - Adatkezelés